Mainos
Mainos

Kiina vähättelee dalai-laman vetäytymisaikeita

Tiibetin hengellinen johtaja dalai-lama aikoo vetäytyä poliittisesta roolistaan. Hän jatkaa kuitenkin hengellisenä johtajana.

Kiina syytti dalai-lamaa heti kansainvälisen yhteisön harhauttamisesta. Kiinan ulkoministeriö muistuttaa, että dalai-lama on puhunut väistymisestä useasti aiemminkin.

Dalai-lama toivoo, että maanpaossa oleva parlamentti hyväksyy lainmuutoksen ensi viikolla. Dalai-lama pakeni Kiinan miehittämästä Tiibetistä Pohjois-Intiaan vuonna 1959.

- Olen sanonut jo 1960-luvulta lähtien, että tiibetiläiset tarvitsevat johtajan, joka on kansan valitsema, 75-vuotias dalai-lama sanoi tiibetiläisten kansannousun vuosipäivänä.

Dalai-lama oli vain 15-vuotias, kun hänet valittiin "valtionpäämieheksi". Hän on sanonut olevansa jo osittain syrjässä poliittisesta vallasta, koska pakolaishallituksella on vaaleilla valittu pääministeri.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme