Mainos
Mainos

Kiina vakuuttaa maasta löytyvän turvallisiakin maitotuotteita

Kiinan viranomaisten mukaan maassa on edelleen myynnissä runsaasti turvallisia maitotuotteita. Kiina ilmoittaa testanneensa liki 50 eri maitotuotemerkkiä ympäri maata. Yhdestäkään ei löytynyt myrkyllistä melamiinia.

Maitojauheskandaali sen sijaan ei ota laantuakseen. Sairastuneiden lapsien määrä kasvaa jatkuvasti. Beijing Times-lehden mukaan Pekingistä on löytynyt liki 200 uutta sairastunutta lasta.

Kiinassa on tähän mennessä sairastunut liki 53 000 lasta ja neljä on kuollut, kun he ovat saaneet myrkyllistä melamiinia elimistöönsä. Normaalisti muovien valmistamiseen käytettävä aine vaurioittaa munuaisia.

Melamiinia on lisätty maitoon, jotta sen proteiinipitoisuus saataisiin näyttämään normaalilta sen jälkeen, kun maitoa on jatkettu vedellä. Myrkyllisestä maidosta on tehty runsaasti erilaisia maitotuotteita ja etenkin maitojauhetta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme