Mainos
Mainos

Kiina valitsi uuden johtajansa

Kiinan kommunistinen puolue on nimittänyt uudeksi johtajakseen varapresidentti Xi Jinpingin. Hänestä tulee presidentti ensi vuonna. Xi on julistettu myös asevoimien ylipäälliköksi.

Kommunistinen puolue on esitellyt myös muut ykköskaartin jäsenet. Vallan ytimessä on pysyväiskomitea, johon nousee muun muassa tuleva pääministeri Li Keqiang.

Pysyväiskomitean jäsenien määrää on supistettu yhdeksästä seitsemään. Komitea johtaa maailman toiseksi suurinta kansantaloutta seuraavat viisi vuotta.

Xi Jinping nimitetään presidentiksi ja Li Keqiang pääministeriksi maaliskuussa. Heidän odotetaan olevan vallassa kaksi virkakautta eli yhteensä kymmenen vuotta.

Uuden johdon tärkeimpiä tehtäviä on lisätä kotimaista kysyntää, koska maailmanmarkkinat eivät vedä entiseen malliin ja talouskasvu on hidastunut. Toinen uhka puolueen yksinvallalle on korruptio, joka lietsoo levottomuuksia varsinkin maaseudulla.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme