Mainos
Mainos

Kiina valmistautunut huonosti luonnonkatastrofeihin

Kiinan tuore maanjäristys osoittaa, että Kiina on valmistautunut huonosti luonnonkatastrofeihin, arvioi Aasia-kehitysjohtaja Ilkka Kaislaniemi Finprosta.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Kaislaniemi viittaa erityisesti Kiinan rakennustekniikkaan ja rakennusmateriaaleihin. Viranomaisten toimintaa hän arvioi aiempaa ripeämmäksi. Luonnonkatastrofit, kuten maanjäristykset ja tulvat, ovat koetelleen Kiinaa ja Aasiaa rajusti ennenkin.

Kaislaniemi sanoo, että Japanin kolmessa maanjäristyksessä vuonna 1995 havaittiin, että tiettyjä aikakausia vanhemmat rakennukset sortuivat ja uudemmat kestivät. Tämä antaa tietoa siihen, miten rakennuksia voidaan rakentaa maanjäristyksiä kestäviksi.

Kiinassa on jatkunut vahva taloudellinen kasvu jo 30 vuoden ajan. Aasia-kehitysjohtaja Ilkka Kaislaniemi sanoo, että Kiinalla on omaa osaamista ja varallisuutta niin, ettei Kiina välttämättä tarvitse apua ulkomailta - ainakaan samalla tavalla kuin hirmumyrskyn koettelema Myanmar.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme