Mainos
Mainos

Kiina vapautti siepattuja naisia ja lapsia

Kiinan poliisi on vapauttanut yli 10 000 siepattua naista ja lasta. Kolme sieppaajaa teloitettiin varoituksena ihmiskauppaan syyllistyneille, kertoi uutistoimisto Xinhua.

Kiinan poliisiviranomaiset aloittivat huhtikuun alussa laajamittaisen kampanjan ihmiskauppaa vastaan yhdessä naisten- ja lastenjärjestöjen kanssa.

Sieppausten kohteeksi joutuvat usein nuoret naiset, jotka joko houkutellaan työn toivossa mukaan tai ryöstetään väkivaltaisesti myytäviksi aviopuolisoiksi maaseudun miehille tai ilotaloihin. Nuorista naisista on kertomusten perusteella vaadittu 1400-8000 yuanin (1000-6000 mk) myyntihintaa.

Ihmiskauppiaat ryöstävät myös pikkupoikia, joita myydään erityisesti maaseudun miespuolisia jälkeläisiä toivoville asukkaille. Siepattuja lapsia pakotetaan myös kerjäläisiksi, kaupustelijoiksi ja varkaiksi, joskus myös raskaaseen tehdastyöhön. Ihmiskaupalla on Kiinassa pitkät perinteet.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme