Mainos
Mainos

Kiina varoittaa sodanuhasta Korean niemimaalla – "Jos sota syttyy, kukaan ei voita"

Kiina on ilmaissut vakavan huolensa jännityksen kiristymisestä Korean niemimaalla. Ulkoministeri Wang Yin mukaan konflikti voi puhjeta hetkellä millä hyvänsä.

– Viime aikoina jännitteet ovat kiristyneet. On syntynyt vaikutelma, että konflikti voi puhjeta hetkellä millä hyvänsä, hän sanoi yhteisessä tiedotustilaisuudessa Ranskan ulkoministerin Jean Marc Ayrault'n kanssa perjantaina.

Wang varoitti, että jos sota syttyy, kukaan ei voita, vaan kaikki häviävät. Hän sanoi, että konliktin aloittavan osapuolen "on kannettava historiallinen vastuunsa ja maksettava sen mukainen hinta".

– Vuoropuhelu on ainoa mahdollinen ratkaisu.

Kiinan pelkona on muun muassa se, että maahan tulisi Pohjois-Koreasta valtavasti pakolaisia, jos Kim Jong-unin hallinto kaatuisi. Kiina haluaa estää myös Yhdysvaltain asevoimien vahvistumisen alueella.

Pohjois-Korean on arveltu suunnittelevan ohjus- tai ydinkoetta huomiselle, jolloin tulee kuluneeksi 105 vuotta maan entisen johtajan Kim Il-sungin syntymästä.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme