Mainos
Mainos

Kiina varoittaa: Useita ruttotartuntoja Tiibetissä

Kiinan terveysviranomaiset ovat antaneet ruttovaroituksen Tiibetin alueelle. Varoitus annettiin, koska viime päivien aikana jo viisi tiibetiläistä on sairastunut ruttoon ja yksi tartunnan saaneista on kuollut tautiin.

Ensimmäinen ruttotartunta todettiin viime viikolla Latokin kylässä. Neljä sairastunutta, jotka kaikki olivat olleet tekemisissä menehtyneen potilaan kanssa, on nyt asetettu karanteeniin. Heistä yhden tila on kriittinen.

Tiibetin terveysviranomaisten mukaan alueelle on lähetetty tartuntatautien asiantuntijoita, jotta ruton leviäminen saataisiin estettyä.

Tapauksissa on kyse keuhkorutosta, joka leviää usein jyrsijöiden kautta. Maailman terveysjärjestön WHO mukaan se on harvinaisin ruttolaji, joka kuitenkin leviää helpoimmin. Keuhkoruton kuolleisuusluku on korkea, mutta mahdollisimman nopeasti aloitettu antibioottilääkitys on osoittautunut tehokkaaksi tautia vastaan.

(MTV3 - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme