Mainos
Mainos

Kiina: Viisi uutta sars-kuolemaa, 85 tartuntatapausta

Kiinan terveysministeriö ilmoitti tänään viidestä uudesta sars-kuolemantapauksesta ja 85 uudesta tartunnasta. Kuolemantapauksista kaksi oli Pekingissä. Uudet tartunnat nostavat Kiinan ilmoittamien kaikkien tartuntojen määrän 4884:ään. Kuolonuhreja sars on vaatinut maassa 235.

Kiinan johto varoitti tänään maan virallisissa lehdissä ihmisiä tuudittautumasta liiallisen tyytyväisyyden tilaan siitä huolimatta, että uusien tartuntojen määrä on näyttänyt olevan laskussa. Presidentti Hu Jintao tähdensi kiinalaisten sanomalehtien mukaan, että edessä olevat haasteet ovat vielä valtaisia.

Myös Taiwan ja Hongkong ilmoittivat omista uusista sars-tapauksistaan. Taiwanissa viisi ihmistä on kuollut sarsiin ja uusia tartuntoja on 23. Valtaosa uusista tapauksista liittyy kahteen sairaalaan, jotka suljettiin huhtikuun lopussa sars-epidemian hillitsemiseksi.

Hongkong puolestaan kertoi kahdesta uudesta sars-kuolemasta ja seitsemästä tartunnasta. Kyseessä oli jo seitsemäs päivä peräkkäin, kun uudet tartunnat ovat pysyneet yksinumeroisissa luvuissa Kiinaan kuuluvalla erityishallintoalueella.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme