Mainos
Mainos

Kiina: Yhdysvallat lietsoo pelkoja

Kiina syyttää Yhdysvaltoja sen varautumisesta turhaan Kiinan kasvavaan vaikutusvaltaan.

Presidentti Barack Obaman viime viikolla julkistamassa Yhdysvaltain uudessa puolustusstrategiassa painotetaan Yhdysvaltain armeijan tarvetta reagoida Kiinan sotilasmuskelin kasvamiseen Aasiassa.

Strategiapaperissa sanotaan muun muassa, että Kiinan sotilaallisen vallan lisääntymisen tulee johtaa myös suurempaan selkeyteen sen strategisista aikomuksista, jotta konflikti Aasiassa pystytään välttämään.

Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Liu Weimin sanoi tänään, että Yhdysvaltain syytökset Kiinan luomasta uhkasta ovat "perusteettomia ja epäluotettavia”.

Viime kuussa Yhdysvallat kertoi sijoittavansa 2 500 sotilastaan Pohjois-Australiaan, mikä on yksi merkki siitä, että amerikkalaisten sotavoimien painopistettä ollaan siirtämässä Lähi-idästä Aasiaan.

Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua sanoi viime perjantaina, että Yhdysvaltain läsnäolo Aasiassa on alueellista vakautta ja vaurautta tukeva, mutta samalla varoitti amerikkalaisia ”sodanlietsonnasta”.

(MTV3 – AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme