Mainos
Mainos

Kiinaan iski voimakas taifuuni toistamiseen

Voimakas taifuuni on jälleen riepotellut Kiinaa. Pakhar-taifuuni piiskasi Hongkongin ja Macaon alueita, mutta sen on sanottu olleen voimakkuudeltaan alhaisempi kuin keskiviikkona alueella myrskynnyt Hato.

Kummassakin kaupungissa varoitus Pakhar-myrskystä nostettiin aikaisin tänään kolmanneksi suurimpaan taifuuniluokkaan.

Hongkongin lentokentän tiedottajan mukaan ainakin 300 lentoa peruuntuu tai myöhästyy. Cathay Pacific -lentoyhtiön mukaan myrsky vaikuttanee lentoliikenteeseen vielä huomennakin. Myös Hongkongin laivaliikenne pysäytettiin.

Macaossa kaupat olivat kiinni vielä keskiviikon taifuunin jäljiltä ja viranomaiset varoittivat uusista tulvista.

Alla pahin hirmumyrsky yli 50 vuoteen

Keskiviikon Hato-taifuunissa kuolleiden määrä on kohonnut ainakin 18:aan. Hirmumyrsky iski pahimmin Macaon erityishallintoalueelle, missä menetti henkensä kymmenen ihmistä. Macaon viranomaiset ovat julistaneet Haton voimakkaimmaksi taifuuniksi alueella yli 50 vuoteen.

Macaon kasinokaupunkiin iskenyt taifuuni katkaisi laajasti muun muassa sähköt ja vedentulon. Macaon lähistöllä Zhuhain kaupungissa taifuunin laskettiin aiheuttaneen aineellisia vahinkoja yli viiden miljardin yuanin eli noin 800 miljoonan euron arvosta.

Hongkongissa puolestaan loukkaantui ainakin 120 ihmistä.

Taifuuni aiheutti eri puolilla Kiinan itärannikkoa myös satoja loukkaantumisia.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme