Mainos
Mainos

Kiinalainen hurjapää kuoli pudottuaan 62 kerrosta – kiipeili ilman turvavälineitä ottaen selfieitä tornitaloissa rahapotin toivossa

Kiinassa tunnettu kiipeilijä kuoli pudottuaan kesken pilvenpiirtäjätempauksen, jollaiset olivat tehneet hänet tunnetuksi. Asiasta kertoi muun muassa BBC.

Wu Yongning kuoli pudottuaan 62 kerroksen korkeudesta Changshan kaupungissa Kiinassa 8. marraskuuta.

Vuonna 1991 syntynyt mies oli kerännyt merkittävän seuraajakunnan kiinalaisessa sosiaalisessa mediassa Weibossa. Hän julkaisi palvelussa lyhyitä videoita, joissa poseeraa päätähuimaavissa otoksissa korkeiden rakennusten huipulla, joskus roikkuen esimerkiksi rakennusten reunalla. Videoissa ei käytetty suojavarusteita.

Kiinalaismedian mukaan Yongning oli osallistumassa haasteeseen, jossa kiipeilijän oli mahdollista voittaa 100 000 juanin eli noin 12 850 euron rahasumma. Miehen kerrottiin tavoitelleen rahoja naidakseen tyttöystävänsä ja hankkiakseen lääkkeitä äidilleen.

Mies oli julkaisuissaan varoittanut muita kokeilemasta vastaavia temppuja. Hän itse oli opiskellut kamppailulajeja, työskennellen myös televisio- ja elokuvatuotannoissa. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme