Mainos
Mainos

Kiinalaisesta äidinmaidonkorvikkeesta löytyi elohopeaa

Kiinassa vedetään myynnistä erä äidinmaidonkorviketta, josta on löytynyt suuria määriä elohopeaa. Tapaus on uusin kiinalaisia elintarvikkeita koskeva rike.

Korviketta valmistava Yili ei ole kertonut, miten elohopea on joutunut tuotteisiin. Elohopea on hyvin myrkyllistä: voimakas altistuminen voi vahingoittaa aivoja, sydäntä, munuaisia, keuhkoja sekä immuunijärjestelmää.

Myös muiden kiinalaisvalmistajien tuotteita on tutkittu, mutta niistä ei ole löytynyt elohopeaa. Viranomaiset eivät kuitenkaan saaneet kerättyä näytteitä 20 valmistajalta, sillä ne olivat keskeyttäneet korvikkeen valmistuksen. Epäselvää oli, milloin valmistus oli keskeytetty.

Kiinan elintarviketeollisuutta ovat ravistelleet lukuisat skandaalit viime vuosina. Suurin kohu nousi vuonna 2008, kun ainakin kuusi lasta kuoli ja 300 000 sairastui myrkyllisellä melamiinilla jatketusta maitojauheesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme