Mainos
Mainos

Kiinalaiset valmistautuvat suurimpaan juhlaan talouden synkentyessä

Rautatieasemat täyttyvät uudenvuoden viettoon matkustavista kiinalaisista.

Kiinassa on meneillään maailman suurin kansainvaellus, kun kymmenet miljoonat kiinalaiset matkustavat kevätjuhlan eli kiinalaisen uudenvuoden viettoon.

Se on myös ankara testi maan rautatie-, lento ja bussiverkostoille. Matkalippuja ei riitä kaikille, ja jopa vuorokauden mittaisille junamatkoille kaikille ei ole edes istumapaikkaa.

Lippuja myydään täpötäysiin juniin lähes 200 miljoonaa.

- Olemme perustaneet 135 väliaikaista myyntipistettä nykyisten lisäksi ratkaistaksemme ongelman. Ne eivät kuitenkaan auta, jos paikkoja ei ole tarpeeksi, sanoo asemapäällikkö Yao Honyen MTV3:lle.

Maan nopeasti heikkenevä taloustilanne on saanut aikaan myös sen, että monen lippu kotiseudulle on tällä kertaa yksisuuntainen.

Uusivuosi on kiinalaisten tärkein juhlakausi. Se on monelle ainoa aika tavata sukulaisia. Pekingissäkin rakentaminen on lähes pysähtynyt, mutta silti moni uskoo olympialaisten aikaisen buumin vielä jatkuvan.

Rakennustyöläinen Du Xintang joutuin jonottamaan lippuaan viisi päivää.

- Aion palata Pekingiin rakennustöihin, kuten ennenkin, hän sanoo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme