Mainos
Mainos

Kiinalaisia kehotetaan boikotoimaan Japania: Älkää ostako Sonya tai Nikonia

Kiinan ja Japanin suhteet ovat ajautuneet pahimpaan kriisiin sitten pääministeri Junichiro Kozumin kauden. Useita korkean tason tapaamisia on peruttu ja muun muassa lentoreittien uudistaminen on laitettu jäihin.

Taustalla on monta kiistakysymystä, jotka ovat nousseet taas uudelleen pintaan kalastuslaivatapauksen jälkeen. Kiinalaista kalastusaluksen päällikköä ei ole vieläkään päästetty Japanista, minkä seurauksena Kiina on siirtänyt monia korkean tason tapaamisia.

Kiinalaiset turistiryhmät ovat peruuttaneet Japanin matkojaan ja japanilaisia tuotteita, kuten Sonya, Panasonicia, Toshibaa, Nikonia ja Canonia kehotetaan boikotoimaan, samoin kuin japanilaisten omistamia tavarataloja Kiinassa.

Japani puolestaan on kehottanut Kiinassa työskenteleviä ja asuvia kansalaisiaan sekä turisteja välttämään väkijoukkoja ja käyttäytymään kaikin puolin huomiota herättämättä.

Myös internetpalstoilla on esitetty useita iskulauseita viime aikoina: Japanilaiset ulos Kiinasta! Diaoyun saari takaisin Kiinalle. Kuolema japanilaisille!

Kiina on myös lähettänyt sotalaivojaan partioimaan maiden väliselle merialueelle ja suojelemaan kalastusaluksia japanilaisilta. Kyse ei tietenkään ole vain kalasta, vaan alueen kaasu- ja öljyesiintymistä, joita Kiina aikoo ryhtyä hyödyntämään.

Lisäksi yli 1000 nuoren japanilaisen matka Shanghain maailmannäyttelyyn peruttiin tänään kiristyneiden suhteiden takia.

Katso Petri Sarasteen raportti Pekingistä: (Huomenta Suomi 21.9.2010)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme