Mainos
Mainos

Kiinalaisia kielletään kysymästä kisaturisteilta aroista aiheista

Kiinalaisia on kielletty keskustelemasta Pekingin olympialaisiin saapuvien kisaturistien kanssa aroista asioista. Eri puolille Pekingiä on tuotu kylttejä, joihin on listattu kiellettyjä puheenaiheita. Kieltotauluja on kiinnitetty näkyville paikoille muun muassa matkailijoiden suosimaan Kiellettyyn kaupunkiin.

Maan propagandaministeriön laatima lista kehottaa välttämään keskustelua monista ihmisten yksityiselämään liittyvistä asioista. Listalla ovat muun muassa turistien tulotaso, paino ja uskonto - kaikki aiheita, joista kiinalaiset usein tapaavat arkielämässään jutustella. Kieltolistalle on nostettu myös rakkauselämää ja avioliittoa koskevat kysymykset.

- Älä kysy ihmisten kotiosoitetta, älä kysy heidän henkilökohtaisista kokemuksistaan, älä kysy uskonnosta tai politiikasta äläkä kysy mitä he tekevät työkseen, virallisella olympialogolla varustetussa kyltissä luetellaan.

Aivan tuppisuuna ei turistien kanssa silti tarvitse olla: ainakin säästä jutteleminen on propagandistienkin mukaan sallittua.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme