Mainos
Mainos

Kiinalaisjohtaja tuomittiin kuolemaan lahjusten ottamisesta

Syytteiden mukaan elintarvike- ja lääkeviraston johtaja antoi valmistusluvan vasta osittain testatuille lääkkeille lahjuksia vastaan. Myös johtajan vaimo ja poika ovat syytteessä lahjusten ottamisesta lääkeyrityksiltä.

Kiinan elintarvike- ja lääkeviraston entinen johtaja on tuomittu kuolemaan lahjusten ottamisesta. Kiinan Xinhua-uutistoimisto kertoo, että Zheng Xiaoyu tuomittiin lahjusten vastaanottamisesta ja työtehtävien laiminlyönnistä.

Zhengiä syytettiin siitä, että hän oli antanut valmistusluvan uusille ja vasta osittain testatuille lääkkeille lahjuksia vastaan. Kiinan tiedotusvälineiden mukaan ainakin kymmenen ihmistä kuoli tämän seurauksena.

Lahjusskandaalissa on osallisina ainakin 30 ihmistä, heidän joukossaan korkeita virkamiehiä.

Zheng johti virastoaan sen perustamisesta vuodesta 1998 lähtien siihen saakka, kun hänet erotettiin vuonna 2005. Myös hänen vaimoaan ja poikaansa syytetään lahjusten ottamisesta lääkeyrityksiltä.

Zhengillä on oikeus valittaa kuolemantuomiostaan.

(MTV3-STT-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme