Mainos
Mainos

Kiinalaislapsilla hurja ja vaarallinen koulumatka: Bambutikkaita pitkin 700 metrin korkeuteen

Köyhässä kiinalaiskylässä lasten on kiivettävä bambusta rakennettuja tikapuita pitkin yli 700 metrin korkeuteen. Muuta pääsyä kotikylään ei ole.

Lapset tulevat kotiin käymään joka toinen viikko, sillä he asuvat koulun asuntolassa. Mutta kotiin päästäkseen nämä lapset, iältään 6-15 vuotta, joutuvat kiipeämään kallionreunamalla roikkuvia bambutikkaita pitkin.

Kuvat vaarallisilla tikkailla värikkäiden reppujen kanssa kiipeilevistä lapsista levisivät ympäri maailman, kun ensiksi China Daily ja sen jälkeen muut sanomalehdet kirjoittivat asiasta. Nyt asiasta on kirjoittanut esimerkiksi NBC News

Nyt portaiden tilalle mietitään turvallisempaa ratkaisua, kuten teräksestä rakennettuja portaita.

Kylässä asuu 72 perhettä, ja koulua käyviä lapsia on 15. Perheet elävät pääosin viljelemällä perunoita, saksanpähkinöitä ja chiliä. Portaat ovat paitsi vaaralliset mutta vaikeuttavat myös kylän vaurastumista. Portaita pitkin ei voi kuljettaa tavaroita helposti.

Kiinan viranomaiset vierailivat kylässä viime viikolla, ja lupaavat nyt miettiä ratkaisua, jolla kylän elinkeino saataisiin kukoistamaan. Myös tien rakentamista kylään harkitaan, vaikka sen kustannukset olisivatkin kohtuuttomat köyhälle kylälle. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme