Mainos
Mainos

Kiinalaisten netin käyttöä vaikeutetaan taas - tuhansia nettikahviloita suljetaan

Kymmeniä tuhansia yksityisiä internetkahviloita ollaan sulkemassa eri puolilla Kiinaa. Tarkoituksena on pakottaa internet yhä tiukemmin valtion valvontaan.

Operaation jälkeen kiinalaisten on yhä vaikeampi liikkua netissä anonyymisti jälkiä jättämättä.

Kiinassa on tällä hetkellä noin 140 000 nettikahvilaa, jotka tarjoavat pääsyn internetiin noin 30 prosentille maan 450 miljoonasta nettikäyttäjästä.

Sulkemisoperaatio on jatkoa maassa jo aiemmin toteutetuille tiukennuksille. Viime vuonna nettikahvilat pakotettiin asentamaan sensuuriohjelma, joka estää pääsyn noin 500 000 sivustolle. Sensuroitavia sivustoja ovat mm. ihmisoikeusaktivistien ja muiden hallitusta kritisoivien järjestöjen sivut ja lukuisat ulkomaiset sivustot.

Monissa suuremmissa internetkahviloissa asiakas ei pääse käyttämään nettiä ennen kuin on luovuttanut henkilöllisyystodistuksensa kopioitavaksi ja toimitettavaksi lähimmälle poliisilaitokselle. Nyt tehtävät valvonnan tiukennukset ovat kovimmat sitten vuoden 1995, jolloin internet vapautettiin Kiinassa kaupalliseen käyttöön.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme