Mainos
Mainos

Kiinalaisturistit tuhlaavat eniten

Kiinalaiset turistit ovat ohittaneet saksalaiset rahankäytössä ulkomaanmatkoilla. Kiinalaisten tekemät ulkomaan lomamatkat ovat kasvaneet kymmenen vuotta hurjaa vauhtia, ja kiinalaiset kuluttavat nyt eniten rahaa maailmassa, kertoo YK:n alainen Maailman matkailujärjestö UNWTO.

Järjestön mukaan kiinalaiset käyttivät ulkomaanmatkoillaan viime vuonna noin 102 miljardia dollaria eli lähes 80 miljardia euroa. Toisen sijan UNWTO:n tilastossa jakoivat Saksan ja Yhdysvaltain turistit 84 miljardilla dollarilla eli noin 65 miljardilla eurolla.

Kiinalaismatkaajien kulutus kasvoi 41 prosenttia vuodesta 2011 vuoteen 2012. Maan rajojen ulkopuolelle tehtiin 83 miljoonaa matkaa, kun 2000-luvun alussa vastaava määrä oli kymmenen miljoonaa.

Myös muiden nopeasti kehittyvien talousmahtien, kuten Venäjän ja Brasilian, rahankäyttö maailmalla lisääntyi edellisvuonna. Lomabudjetti pieneni sen sijaan taantumaa vastaan kamppailevassa Euroopassa, etupäässä Ranskassa ja Italiassa.

(MTV3 - STT - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme