Mainos
Mainos

Kiinalaisyritys vaatii työntekijöitä anomaan synnytysluvan – rikkureille sakkoa

Kiinassa naistyöntekijöidensä perheen perustamista sakkojen uhalla rajoittanut yritys on joutunut arvosteluryöpyn kohteeksi.

Rahoitusalan yritys on ilmoittanut työntekijöilleen, etteivät nämä saa hankkia lapsia kysymättä lupaa. Synnytyksille luvan saaneiden taas on pitäydyttävä yrityksen antamassa aikataulussa, tai varauduttava sakkoihin tai menettämään bonuksensa. Rikkureita ei myöskään ylennetä.

Henanin maakunnassa toimivan yrityksen työntekijöilleen lähettämässä muistiossa määritellään, että vain avioituneilla naistyöntekijöillä on lupa anoa pääsyä yrityksen vuotuiseen "synnytyskalenteriin".

Kiinalaismediassa yrityksen vaateita on kuvattu absurdeiksi. Valtiollinen China Youth Daily kirjoitti kommentissaan, että yritys kohtelee työntekijöitään kuin tuotantolinjan koneita.

Henanilaisyritys ei kuitenkaan ole kiinalaismedian mukaan ainoa yritys, jota maassa on syytetty työntekijöiden perhesuunnitelmiin sotkeutumisesta.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme