Mainos
Mainos

Kiinalta uusi lausumaluonnos Pohjois-Korea-neuvotteluissa

Kiina esitti yhteisen julkilausumaluonnoksen jo aiemmin, mutta siitä ei syntynyt sopua.

Kiina on esittänyt uuden julkilausumaluonnoksen Pekingissä jatkuvissa kuuden maan neuvotteluissa Pohjois-Korean ydinaseohjelmasta. Neuvotteluja Pekingissä on käyty nyt jo viikon ajan, mutta vastakohtaisuuksia Yhdysvaltojen ja Pohjois-Korean kesken ei kaikesta päättäen ole pystytty tasoittamaan.

Yhdysvaltojen pääneuvottelija Christopher Hill arveli, että neuvottelut jatkuisivat vielä maanantain jälkeenkin. Kiina esitti yhteisen julkilausumaluonnoksen jo aiemmin, mutta siitä ei syntynyt sopua.

Pohjois-Korea irrottautui kansainvälisestä ydinsulkusopimuksesta 2003, kun Yhdysvallat oli syyttänyt maata salaisesta uraanin rikastusohjelmasta, jonka tavoitteena oli ydinaseiden valmistus.

Tämän vuoden helmikuussa Pohjois-Korea ilmoitti virallisesti, että sillä on ydinaseohjelma. Maa vaati Yhdysvalloilta apua ja turvatakuita vastineena sille, että se luopuisi ydinaseohjelmasta.

Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain lisäksi Pekingin neuvotteluihin osallistuvat Etelä-Korea, Kiina, Japani ja Venäjä.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme