Mainos
Mainos

Kiinalta vilja-apua Pohjois-Korealle

Kiina lahjoittaa Pohjois-Korealle 100000 tonnia viljaa ja 20000 tonnia lannoitteita, ilmoitti maan televisio tänään. Avusta ilmoitti Kiinan varapääministeri Wu Bangguo.

Pohjois-Koreaa ovat kolmen viime vuoden aikana koetelleet niin tulvat kuin kuivuuskin, ja maan 23 miljoonaa asukasta ovat selvinneet lähinnä ulkomaisen avun turvin.

Pohjois- ja Etelä-Korea aloittivat lauantaina Pekingissä korkeimman tason neuvottelut lähes neljään vuoteen. Maat keskustelevat mm. etelään toimitettavasta ruoka- ja lannoiteavusta sekä sodan jälkeen eri puolille rajaa jääneiden perheiden yhdistämisestä.

Pohjois-Korea haluaa, että Etelä-Korea toimittaa pohjoiseen lannoitteita ennen kylvökauden alkua. Etelä-Korea vaatii kuitenkin, että päätös lannoiteavun toimittamisesta kytketään kysymykseen rajan erottamien perheiden yhdistämisestä. Maiden oli määrä jatkaa neuvotteluja huomenna.

Pohjois- ja Etelä-Korea kävivät ministeritason neuvotteluja neljä vuotta sitten, jolloin neuvottelut kuitenkin katkesivat Pohjois-Korean "suuren johtajan" Kim Il Sungin kuolemaan.
(STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme