Mainos
Mainos

Kiinan avaruusasema putoaa pian – Osuuko Portugaliin, Michiganiin vai Thaimaahan? Kukaan ei tiedä

Kiinalainen avaruusasema Tiangong-1 on putoamassa lähiviikkojen aikana Maan ilmakehään. Asemasta saattaa pudota rojua maan pintaan asti, mutta tutkijat eivät tiedä minne.

Tiangong-1:n kiertorata kattaa laajoja alueita Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Kiinasta, Lähi-Idästä, Afrikasta, Australiasta ja osista Eurooppaa.

Nopealla selailulla verkosta löytyy veikkailuja mahdollisista putoamispaikoista ympäri maailmaa ja osumisen todennäköisyyksistä. Eri medioiden pohdinnoissa esiintyy mm. Portugali, Michigan, Tasmania ja Thaimaa.

Guardian kirjoittaa, että pudotessa avaruusasemasta saattaa irrota osia tuhansien kilometrien alueelle.

Tiangong-1:n hallinta menetettiin vuonna 2016. Tutkijat ympäri maailmaa seuraavat nyt kovaa vauhtia etenevän aseman liikkeitä kiertoradalla. Oletettu putoamisajankohta on maalis-huhtikuun vaihteessa.

Kiina ei ole kertonut tarkkoja tietoja asemassa käytetyistä materiaaleista, joten tutkijat eivät ole varmoja kuinka paljon siitä voi selvitä ehjänä ilmakehään pudotessa. Aseman polttoainesäiliöt saattavat olla hyvin suojatut ja ne voivat sisältää myrkyllistä polttoainetta. Tämä saattaa aiheuttaa vaaraa, mikäli ne putoavat asutulle alueelle.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme