Mainos
Mainos

Kiinan epäillään auttavan Pohjois-Koreaa hakkeroinneissa

Monet asiantuntijat epäilevät Kiinan auttavan Pohjois-Koreaa kyberhyökkäyksissä.  

Uutistoimisto AFP:n haastattelemat asiantuntijat perustelevat näkemyksiään muun muassa sillä, että Pohjois-Korean kyberkyky on riippuvainen kiinalaisista ohjelmista ja laitteista. Pohjois-Korean nettiyhteydet ovat heikot, ja ne kulkevat kaikki Kiinan läpi.  

Lisäksi koko maassa on vain runsas tuhat ip-osoitetta, mikä kielii nettiin kytkettyjen laitteiden vähäisestä määrästä. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ip-osoitteita on puolitoista miljardia.  

Pohjois-Koreaa on viime aikoina syytelty elokuvayhtiö Sony Picturesiin tehdystä hakkeri-iskusta, minkä maa on kiistänyt jyrkästi.  

Tällä viikolla nettiyhteydet katkesivat puolestaan koko Pohjois-Koreassa. Amerikkalaiset asiantuntijat puhuivat kyberhyökkäyksestä.  

AFP:n asiantuntijalähde arvioi, että nettiyhteydet on saattanut katkaista Kiina, vaikka pitääkin todennäköisempänä syyllisenä netissä toimivia aktivisteja.  

- Kiinalla on muita keinoja osoittaa tyytymättömyytensä Pohjois-Koreaan, sanoo James Lewis amerikkalaisesta CSIS-tutkimuslaitoksesta.  

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme