Mainos
Mainos

Kiinan hallitukselta pyydettiin apua maitoskandaalin peittelyyn

Kiinan maitoskandaalin keskiössä oleva Sanlu-yhtiö pyysi hallitukselta apua ongelmien peittelyssä, kertoo maan virallinen Kansan päivälehti.

Kaupunginhallituksen edustajan mukaan Sanlu oli lähestynyt hallitusta kirjeellä. Siinä yhtiö pyysi apua julkisuuden hallintaan.

- Voisiko hallitus lisätä median valvontaa ja luoda otollisen ilmapiirin, kun yhtiö joutuu vetämään ongelmatuotteitaan markkinoilta. Näin voitaisiin välttää asian liioittelu, eikä yhteiskuntaan syntyisi kielteistä vaikutusta, pyysi Sanlu kirjeessään.

Jo aiemmin viranomaiset ovat myöntäneet, että yhtiön kotipaikkakunnan Shijiazhuangin kaupunginhallitus istui myrkytyksestä kertoneen selonteon päällä yli kuukauden. Peittely alkoi jo ennen Pekingin olympialaisia elokuussa, ja vasta syyskuussa skandaali tuli julkisuuteen.

Neljä lasta on kuollut ja tuhannet sairastuneet myrkyllisestä maitojauheesta. Useat maat ovat kieltäneet kiinalaisten maitotuotteiden tuonnin ja vetäneet niitä markkinoilta.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme