Mainos
Mainos

Kiinan ja Taiwanin välille avattiin matkustusyhteys

Kiinan ja Taiwanin välille on avattu suorat lento- ja laivayhteydet. Vanhat kiistakumppanit sopivat yhteyksien avaamisesta marraskuussa Taiwanissa pidetyssä tapaamisessa.

Ensimmäinen suora Kiinan Shenzhenistä lähtenyt lento laskeutui Taiwaniin varhain aamulla puolentoista tunnin matkanteon jälkeen. Tähän asti lentokoneiden oli täytynyt koukata esimerkiksi Hongkongin kautta, mikä moninkertaisti lentoajan.

Myös ensimmäiset laivat ovat lähteneet liikkeelle molemmin puolin Formosansalmea. Suora laivayhteys palautettiin nyt kuusi vuosikymmentä kestäneen tauon jälkeen.

Marraskuussa solmittujen sopimusten tarkoituksena on lämmitellä osapuolten välejä ja helpottaa kauppaa. Myös suorat postiyhteydet aloitettiin tänään.

Kiinan ja Taiwanin välit ovat olleet hyiset aina vuodesta 1947, jolloin sisällissodan päätteeksi vallasta syösty Kuomintang-puolue pakeni Formosan saarelle eli nykyiseen Taiwaniin. Kiina pitää Taiwania kapinoivana maakuntanaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme