Mainos
Mainos

Kiinan järistys syöksi yli miljoona ihmistä takaisin köyhyyteen

Jopa puolitoista miljoonaa kiinalaista on vajonnut takaisin köyhyyteen toukokuisen maanjäristyksen jälkeen, kertovat Kiinan tiedotusvälineet.

- Järistys teki muutamassa sekunnissa tyhjäksi kahdenkymmenen vuoden taistelun köyhyyttä vastaan, totesi Fan Xiaojian, joka johtaa köyhyyden vähentämiseen tähtäävää keskushallinnon virastoa.

YK ja monet muut kansainväliset organisaatiot ovat aikaisemmin ylistäneet Kiinaa sen toimista äärimmäisen köyhyyden poistamiseksi. Äärimmäisessä köyhyydessä elävillä tarkoitetaan ihmisiä, joilla ei ole riittävästi tuloja perustarpeidensa - ravinnon, vaatetuksen ja suojan - tyydyttämiseksi.

Toukokuun 12. päivän maanjäristys aiheutti tuhoja laajoilla alueilla Sichuanin maakunnassa ja vei lähes 70 000 ihmisen hengen. Yli 17 000 on yhä kateissa ja jopa viiden miljoonan ihmisen koti tuhoutunut.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme