Mainos
Mainos

Kiinan kouluissa itsepuolustustunteja puukkohyökkäysten vuoksi

Kiinassa on lisätty koulujen turvatoimia viimeaikaisten puukkohyökkäysten vuoksi.

Kouluihin ja päiväkoteihin on tehty useita kuolonuhreja vaatineita hyökkäyksiä viime viikkojen aikana. Yksinomaan viime viikolla hyökkäyksiä oli kolme. Hyökkäyksissä on kuollut ainakin kahdeksan ja haavoittunut kymmeniä lapsia.

Viranomaiset ovat pyrkineet rauhoittamaan tilannetta ohjeistamalla kouluja ja päiväkoteja tiukentamaan turvallisuusmääräyksiä. Monet vanhemmat ovat myös muodostaneet turvapartioita, jotka kiertelevät koulujen alueella. Oppilaille on myös opetettu itsepuolustuksen alkeita.

Matkijatkin hyökkäävät

Hyökkääjät ovat olleet mielenterveysongelmista kärsiviä aikuisia. Eräs hyökkääjistä oli uutiskanava CNN:n mukaan paikallinen maanviljelijä, jonka kodin viranomaiset uhkasivat purkaa. Ensimmäisten hyökkäysten uskotaan saaneen myös matkijat liikkeelle.

Aseiden omistus on Kiinassa kontrolloitua, mutta isojen puukkojen hallussapito ei. Nyt viranomaiset ovat kiristäneet lakeja niin, että isojen, yli 15 senttisten puukkojen ostajien pitää osoittaa henkilöllisyytensä oston yhteydessä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme