Mainos
Mainos

Kiinan luonto voi huonosti

Kiinan kiihkeä pyrkimys talouskasvuun ja tehokkuuteen kostautuu, sillä ympäristöongelmien hoitamisesta on koitumassa valtava lasku.

Harkitsematon metsänkäyttö Kiinan jokien varsilla on johtanut eroosioon. Lieju tukkii jokiuomat ja tulvaongelma pahenee. Tilanteen korjaaminen vaatii uusien säännöstelyaltaiden rakentamista ja mittavia puunistutusohjelmia. Vesistöongelman toinen puoli on kuitenkin se, että samaan aikaan monet Kiinan vesistöt, Keltainen joki etunenässä, ovat kuivumassa olemattomiin.

Tilastoja Kiinan vesistöjen tilastaSaasteongelma on kaikkialla läsnä. Miljoonien ihmisten päivittäinen käyttövesi on periaatteessa juotavaksi kelpaamatonta, ja Kiinan suurkaupunkien ilman arvellaan olevan maailman saastuneinta. Ympäristön tilan kohentaminen vaatii rajuja toimia, eikä Kiina selviä yksin satojen miljardien markkojen suuruiseksi paisuvasta urakasta.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme