Mainos
Mainos

Kiinan maanjäristysalueella pelätään uutta katastrofia

Kiina on siirtänyt kiireellä radioaktiivisia ja kemiallisia aineita pois maanjäristysalueelle syntyneen tulvajärven lähialueilta. Radioaktiivisten aineiden raivauksen tulvaveden mahdolliselta purkautumisreitiltä on määrä päättyä vielä tänään.

Samaan aikaan viranomaiset kamppailevat paikantaakseen ja poistaakseen samalta alueelta liki 5000 tonnia vaarallisia kemikaaleja.

Sadat kiinalaissotilaat yrittävät estää tulvajärven purkautumisen kaivamalla kanavaa, jonka tarkoitus on keventää jatkuvasti nousevan veden aiheuttamaa painetta. Vaikka Kiinan viranomaiset luottavat siihen, ettei tulvajärvi purkaudu hallitsemattomasti, on siihenkin varauduttu rakentamalla pakoreittejä alueen asukkaille.

Massiiviset evakuoinnit edessä

Tulvavaara-alueella valmistaudutaan massiivisiin evakuointeihin. Jopa 1,3 miljoonaa ihmistä voi joutua lähtemään kodeistaan.

Kiina on pyytänyt kansainväliseltä yhteisöltä 3,3 miljoonaa telttaa Sichuanin kriisialueelle. Suomi lähettää alueelle noin tuhat puolijoukkuetelttaa.

Kansainvälinen apu on otettu Kiinassa kiitollisuudella vastaan. Tärkeässä roolissa ovat myös miljoonat vapaaehtoiset, jotka ovat nyt auttaneet kohta kolme viikkoa kodittomia ja hätäapua tarvitsevia.

Ihmisten auttamishalu on lähes hämmentävää. Köyhät ja kodittomat ihmiset ovat valmiit antamaan vähistään kaiken toistensa hyvinvoinnin puolesta. Eikä kukaan laske myöskään työtunteja. Lahjoitusvarat ovat myös nousseet jo yli neljä miljardin euron.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme