Mainos
Mainos

Kiinan maatalous ahtaalla ruokaskandaalin vuoksi

Kiinan maataloustuotanto on ajautunut ahtaalle viimeaikaisten ruokaskandaalien takia. Maitotuotteet eivät mene kaupaksi ja tuottajien tulot ovat romahtaneet. Rajuiten maitokriisi tuntuu Sisä-Mongoliassa, joka elää paljolti maidon tuotannosta.

Maitoskandaalin suurimmat yhtiöt Yili ja Mengniu ovat kotoisin nimenomaan Sisä-Mongoliasta. Niiden tappiot ovat jo satoja miljoonia euroja.

Valtio on luvannut 180 miljoonaa juania eli noin 18 miljoonaa euroa tukea maitotiloille - ilman sitä ne eivät selviäisi. Jo nyt karjaa on jouduttu teurastamaan ja maitotiloja sulkemaan. Talonpoikien asemaa pahentaa vielä se, että sianlihan ja vihannesten tuottajahinnat ovat pudonneet jyrkästi. Parin tuhannen euron vuosiansioissa pienetkin alennukset tuntuvat.

Kiinassa yhä vieläkin lähes 6000 lasta on sairaalahoidossa melamiinin takia. Neljän viime viikon aikana sitä on löytynyt kaikkialta, missä maitojauhetta käytetään.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme