Mainos
Mainos

Kiinan orjuutustapaukset oikeuteen

Jupakka nousi esille kiinalaisviestimissä, kun sadat vanhemmat laativat vetoomuksen orjuuteen myytyjen lastensa vapauttamiseksi.

Kiinassa on käynnistynyt koko maata kuohuttavan orjatyöjupakan oikeudenkäynti.

Pohjois-Kiinassa Shanxin maakunnassa alkavassa oikeudenkäynnissä kaikkiaan 12 rakennustyömaan johtajaa syytetään murhasta, vapaudenriistosta ja työhön pakottamisesta.

Etenkin yksi työmaa nousi otsikoihin, kun sen työntekijä hakattiin kuoliaaksi. Lisäksi 400 huolestunutta vanhempaa vetosi internetissä Shanxin ja naapurimaakunta Henanin alueelle orjiksi myytyjen lastensa puolesta. Vanhempien mukaan paikalliset, mahdollisesti lahjotut poliisit ummistivat silmänsä orjuutusväitteiltä eivätkä suostuneet tutkimaan niitä.

Poliisi alkoi toimia lehtiin päätyneen internet-vetoomuksen jälkeen. Poliisin mukaan Shanxissa ja Henanissa on sittemmin vapautettu lähes 600 orjuutettua työntekijää, mutta heistä vain 41 on lapsia.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme