Mainos
Mainos

Kiinan pääministeri varoittaa uhkaavasta viljapulasta

Kiinan pääministeri Wen Jiabao varoittaa maata uhkaavasta viljapulasta. Pääministerin mukaan maan viljantuotanto on tällä hetkellä tasapainossa, mutta jatkossa maatalousmaan väheneminen, väestönkasvu ja elintason nousu asettavat Kiinan viljantuotantokyvyn koetukselle.

Myös ilmastonmuutos ja vesipula vaikeuttavat kaupungistuvan ja teollistuvan Kiinan viljantuotantoa, pääministeri muistutti.

Kiinan hallitus on hyväksynyt viljavarmuusohjelman, jonka mukaan maan viljantuotanto pyritään pitämään lähivuosina yli 500 miljoonassa tonnissa. Viljantuotantoa on määrä kasvattaa 540 miljoonaan tonniin vuoteen 2020 mennessä. Hallituksen tavoitteena on vähintään 95-prosenttinen viljaomavaraisuus.

Hallituksen mukaan omavaraisuuden ylläpitoon tarvitaan vähintään 120 miljoonaa peltohehtaaria. Peltopinta-ala on huolestuttavasti vähentynyt 1,3 miljardin asukkaan Kiinassa, kun peltomaita on otettu teollisuus- ja asumiskäyttöön.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme