Mainos
Mainos

Kiinan presidentti opasti Hongkongia

Presidentti Hu Jintao kehotti paikallisia viranomaisia asettamaan Hongkongin ja pitkän tähtäimen kansalliset edut etusijalle. Puhetta on luonnehdittu ennennäkemättömäksi läksytykseksi Hongkongin johdolle.

Kiinan presidentti Hu Jintao ylisti tänään "yksi maa, kaksi järjestelmää" -periaatetta, kun hän puhui Macaon Kiinaan-liittymisen vuosipäivänä. Deng Xiaopingin luomaa periaatetta on sovellettu myös Macaoon, joka siirtyi Portugalilta Kiinalle viisi vuotta sitten.

Macao on Hongkongin tavoin erityishallintoalue, joka sai rajoitettua päätäntävaltaa vastineeksi jälleenyhdistymisestä Kiinaan. Hu kehotti puheessaan Hong Kongin johtajaa Tung Chee-hwata ja tämän hallitusta ottamaan oppia erehdyksistään ja kohentamaan hallintoaan sekä alueen taloutta.

- Toivomme, että viranomaiset asettavat Hongkongin ja pitkän tähtäimen kansalliset edut etusijalle, Hu sanoi puheessaan, jota luonnehdittiin ennennäkemättömäksi läksytykseksi Hongkongin johdolle.

Entinen Britannian siirtokunta liittyi Kiinaan vuonna 1997.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme