Mainos
Mainos

Kiinan puoluekokous päättyi

Kiinan kommunistisen puolueen puoluekokous päättyi tänään. Viikon kestäneen puoluekokouksen päätöspäivänä valittiin uusi 193-jäseninen keskuskomitea.

Uusi keskuskomitea valittiin salaisella äänestyksellä. Ehdokkaita äänestyksessä oli vahvistamattomien tietojen mukaan kymmenkunta enemmän kuin paikkoja. Keskuskomitea valitsee myöhemmin puoluetta johtavan politbyroon jäsenet.

Viime perjantaina Pekingissä alkaneessa puoluekokouksessa oli mukana runsaat 2000 kokousedustajaa. Puoluekokous järjestetään viiden vuoden välein. Puoluekokouksessa hyväksyttiin presidentti ja puoluejohtaja Jiang Zeminin selonteko, missä hän lupasi laajoja uudistuksia Kiinan valtiojohtoisiin yrityksiin.

Uutistoimisto AFP kertoi, että Kiinan puoluehierarkian kolmannella sijalla ollut Qiao Shi on eronnut kaikista puoluetehtävistään. 72-vuotias Qiao on ollut politbyroon pysyvän komitean jäsen ja Kiinan parlamentin eli kansankongressin puhemies.
(STT-Reuter-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme