Mainos
Mainos

Kiinan suhteet Taiwaniin lämpenemässä

Kiinan johto on luvannut vähentää Taiwania vastaan suunnattujen ohjusten määrää, kertovat Taiwanin hallituspuolueen edustajat. Lupausta pidetään osoituksena Kiinan ja Taiwanin viileiden suhteiden lämpenemisestä.

Taiwanilaisten sotilastietojen mukaan Kiinalla on 1300 risteilyohjusta ja lyhyen kantomatkan ohjusta, jotka on maalitettu taiwanilaisia kohteita vastaan.

Taiwanin hallituspuolueen Kuomintangin (KMT) puheenjohtaja Wu Poh-hsiung vieraili viime viikolla Pekingissä ja tapasi muun muassa presidentti Hu Jintaon. Wulle luvattiin, että Taiwania vastaan suunnattujen ohjusten määrää supistetaan, kertoi KMT tiedottaja.

Taiwanin uusi presidentti Ma Ying-jeou vakuutti vaalikampanjassaan, ettei hän aio julistaa Taiwania itsenäiseksi. Kiina katsoo Taiwanin olevan Kiinan osa, joka on vain tilapäisesti erossa emämaasta. Taiwan on käytännössä itsenäinen valtio, mutta Kiina on uhannut aloittaa voimatoimet saarta vastaan, jos se julistautuu itsenäiseksi.

(MTV3-STT-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme