Mainos
Mainos

Kiinan tulvat eivät hellitä

Vedenpinta tulvien vaivaamalla Jangtsejoella Kiinassa on edelleen vaarallisen korkealla. Vesi on asiantuntijoiden mukaan ainakin metrin riskirajan yläpuolella.

Jokivarren suuret kaupungit valmistautuivat sunnuntaina mahdollisiin lisäsateisiin. Ainakin tuhat ihmistä on tähän mennessä kuollut tuhoisissa tulvissa, jotka ovat huuhdelleet kahtatoista maakuntaa Keski-, Etelä- ja Itä-Kiinassa.

Tulvat ovat lisäksi tuhonneet lähes kolme miljoonaa taloa ja tärvelleet yhdeksän miljoonaa hehtaaria viljelymaata. Vahinkojen arvo on ainakin kymmenen miljardia dollaria. Avustusjärjestöt ovat pyytäneet kansainvälistä apua sadoille tuhansille tulvan uhreille eteläisessä Guangxin maakunnassa.

Kiinalaisen uutistoimiston mukaan koleratapausten määrä on nousussa Etelä-Kiinassa. Lääkärit yli rajojen -järjestö on varoittanut, että suolistosairaudet leviävät, mikäli ihmisille ei saada puhdasta juomavettä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme