Mainos
Mainos

Kiinan tulvissa kuollut yli 600

Kiinan tulvauhrien määrä on noussut jo yli 600:n. Lisäksi lähes kolme miljoonaa ihmistä on joutunut jättämään kotinsa tulvien vuoksi.

Kiina on nostanut arviotaan maan tulvissa kuolleiden ja kadonneiden määrästä. Tulvissa on kuollut yhteensä 607 ihmistä ja 164 on edelleen kateissa, kertoo uutistoimisto Xinhua viranomaisten tietoihin viitaten. Viranomaiset varoittavat, että tulvista toipuville alueille saapunut kuumuus saattaa aiheuttaa tartuntatautiepidemioita.

Lähes 2,9 miljoonaa ihmistä on evakuoitu tulvien alta. Tulvat ovat koetelleet eniten Kiinan eteläosia. Viranomaiset ovat varoittaneet, että tulvia saattaa vielä tulla lisää, vaikka pahimmat tulvahuiput näyttäisivät olevan ohi.

Samaan aikaan kun Etelä-Kiina on kärsinyt tuhoisista tulvista, maan itäosien maakunnissa sademäärät ovat paikoin jääneet kymmenesosaan normaalista, ja kuivuus on herättänyt pelkoja maatalouden sadon kohtalosta.

(MTV3-STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme