Mainos
Mainos

Kiinan turmakaivoksen johto pidätetty

Kaivoksessa oli louhittu alueella, johon ei ollut saatu lupaa.

Kiinan viranomaiset ovat ryhtyneet tiukkoihin toimiin alkuviikon tuhoisan kaivosonnettomuuden takia.

Uutistoimisto Xinhuan mukaan jopa yli 30 maan pohjoisosassa sijaitsevan Xinyaon kaivoksen johtohenkilöä on pidätetty. Lisäksi on aloitettu laajat tutkimukset turman syiden selvittämiseksi. Myös kaivoksen toimilupa on peruttu ja sen varat jäädytetty.

Toissapäivänä sattunut räjähdys tappoi ainakin 105 ihmistä, mutta kaivoskuilussa saattoi turmahetkellä olla vielä tätäkin enemmän kaivosmiehiä.

Kaivos oli luvallinen, mutta siellä oli alettu louhia hiiltä suonesta, jonka käyttöön ei ollut hankittu lupia. Räjähdys sattui juuri tämän suonen kaivuutöiden yhteydessä.

Omistajat eivät turman jälkeen edes hälyttäneet viranomaisia paikalle, vaan aloittivat omat pelastustoimensa, jotka ilmeisesti vain lisäsivät uhrien määrää. Työsuojelumääräyksiä oli muutenkin rikottu räikeästi.

Viranomaisten mukaan Kiinan kaivosturmissa kuoli viime vuonna vajaat 5 000 ihmistä. Ihmisoikeusryhmät arvioivat, että uhriluku oli todellisuudessa lähes 20 000.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme