Mainos
Mainos

Kiinan valtava räjähdys tappoi ainakin 17 ja haavoitti yli 400:aa – syy alkaa selvitä

Kiinan koillisosassa sattuneessa räjähdyksessä on kuollut ainakin 17 ihmistä ja haavoittunut yli 400, kertoo kertoo Kiinan valtiollinen televisio.

Television mukaan tapahtuman syynä oli räjähdysainelastin räjähtäminen satamakaupunki Tianjinin teollisuusalueella. 

Räjähdyksestä levisi nopeasti videokuvaa sosiaaliseen mediaan.

Television mukaan alueella tapahtui kaksi räjähdystä puolessa minuutissa. Tämän jälkeen tulipalo sai aikaan useita uusia räjähdyksiä lähistön rakennuksissa. Uutistoimisto Xinhuan mukaan alueella varastoitiin "vaarallisia aineita".

Ensimmäisen räjähdyksen voimakkuus oli sama, mikä syntyy, jos räjäytetään kolme tonnia TNT:tä. Toisen räjähdyksen voimakkuus vastasi räjähteiden räjäyttämistä 21 tonnin edestä, arvioi Kiinan maanjäristyskeskus.

Lasinsiruja ja lentäviä kiviä

Valtaosa loukkaantuneista sai vammoja lasinsirpaleista ja lentävistä kivistä. Osalla on vakavia vammoja. Kiinalaisessa Weibo-pikaviestipalvelussa levisi kuvia veren peittämistä ihmisistä kaupungin kaduilla, mutta niiden aitoutta ei ole pystytty vahvistamaan. 

Paikallismedian mukana räjähdyksiä seurannut tulipalo on saatu hallintaan, mutta kaksi paikalle hälytettyä palomiestä on kateissa. Paikalle lähetettiin liki sata paloautoa.

Räjähdys sattui hieman ennen puolta kahtatoista yöllä paikallista aikaa eli hieman ennen puolta kahdeksaa illalla Suomen aikaa. Tianjinissa on yli 15 miljoonaa asukasta. Kaupunki sijaitsee noin 140 kilometrin päässä Pekingistä kaakkoon. 

Kiinassa räjähtää usein

Kiinassa on sattunut useita onnettomuuksia tehdasalueilla. Monet tehtaat ovat turvattomia, kun omistajat kiertävät säädöksiä säästääkseen rahaa.

Myös viranomaisia lahjotaan, jotta nämä jättäisivät turvallisuusvajeet huomioimatta.

Heinäkuussa 15 ihmistä kuoli ja useita haavoittui maan pohjoisosassa sijaitsevassa Hebein maakunnassa, kun laittomassa ilotulitevarastossa sattui räjähdys. Viime vuoden elokuussa puolestaan noin 70 ihmistä kuoli auton osia valmistavalla tehtaalla sattuneessa räjähdyksessä lähellä Shanghaita.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme