Mainos
Mainos

Kiinassa evakuoitiin satoja tuhansia ihmisiä

Taifuunin odotetaan iskevän Zhejiangin maakuntaan tänä iltana Suomen aikaa. Voimakkaita sateita on luvassa myös muualle Kiinaan.

Kiina evakuoi tänään noin 300 000 ihmistä lähestyvän trooppisen hirmumyrskyn vuoksi, kertoivat viranomaiset ja tiedotusvälineet. Taifuuni Rananimin odotetaan iskevän Kiinan itäiseen rannikkomaakuntaan Zhejiangiin tänä iltana Suomen aikaa.

Rananimin on ennustettu olevan tuhoisampi kuin vuonna 1997 puhaltanut hirmumyrsky, joka tappoi 236 ihmistä. Myrsky tuo mukanaan voimakkaita sateita ja tuulia myös muualle Kiinaan, mukaan lukien Shanghain suurkaupunkiin.

Rannikolle odotetaan myös hyökyaaltoja. Taiwanin saaren pohjoiskärjen ohittaessaan pyörremyrskyn tuulen nopeudeksi mitattiin puuskissa jopa 48,5 metriä sekunnissa ja se liikkui luoteeseen 20 kilometrin tuntivauhdilla. Myrskyn läpimitta oli noin 250 kilometriä.

(STT-DPA-Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme