Mainos
Mainos

Kiinassa evakuoitu yli 500 000 myrskyn alta

Bilis-myrskyn uskotaan aiheuttavan lähipäivinä rankkasateita ja rajuja tuulia useilla alueilla itäisessä ja eteläisessä Kiinassa. Viranomaiset ovat varoittaneet tulvista ja maanvyörymistä.

Kiinan kaakkoisosaan on iskeytynyt trooppinen myrsky Bilis, jonka alta viranomaiset ovat joutuneet evakuoimaan yli puoli miljoonaa ihmistä.

Myrsky rantautui puoliltapäivin Fujianin maakuntaan. Tätä ennen se oli iskenyt Taiwaniin ja Filippiineille, jossa se aiheutti 14 ihmisen kuoleman.

Myrsky on peruuttanut Fujianissa myös monia lentoja. Lisäksi kymmeniätuhansia kalastus- ja rahtialuksia on kutsuttu takaisin satamaan myrskyn takia, ja koulut ovat sulkeneet ovensa.

Myös viereisessä Zhejiangin maakunnassa on päädytty laajoihin evakuointeihin. Myrskyn takia satamaan on kutsuttu kaikkiaan 180 000 alusta.

Bilis liikkuu luoteeseen 15-20 kilometrin tuntivauhtia. Sen uskotaan aiheuttavan lähipäivinä rankkasateita ja rajuja tuulia useilla alueilla itäisessä ja eteläisessä Kiinassa. Viranomaiset varoittavat tulvista ja maanvyörymistä.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme