Mainos
Mainos

Kiinassa itsemurhayritys joka toinen minuutti

Kiinan itsemurhaluvut ovat maailman korkeimmat. Kiinalaisviranomaiset ovat kertoneet itsemurhayrityksiä tehtävän maassa joka toinen minuutti. Jopa 287 000 kiinalaista vuodessa tekee itsemurhan, ja yrityksiä kertyy peräti kaksi miljoonaa vuosittain.

Itsemurha onkin 15–34-vuotiaiden kiinalaisten yleisin kuolinsyy. Kiinalaismedian mukaan suurin syy nuorten itsemurhiin on kova paine pärjätä hyvin opinnoissa ja löytää töitä.

Maaseudulla luvut ovat jopa kolme kertaa korkeammat kuin kaupungeissa. Noin 75 prosenttia kiinalaisten itsemurhista tehdäänkin maaseudulla.

Brittiläisen lääketieteen julkaisu Lancetin vuonna 2009 julkaiseman artikkelin mukaan myös Suomen, Liettuan, Latvian, Unkarin, Japanin ja Kazakstanin itsemurhaluvut ovat poikkeuksellisen korkeat, eli yli 20 henkilöä 100 000 kohden. Kiinassa luku on viranomaisten mukaan 22,23.

(MTV3 - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme