Mainos
Mainos

Kiinassa pidätettiin yli tuhat internet-ratsioissa

Kiinassa poliisi on pidättänyt yli tuhat ihmistä epäiltynä internet-rikoksista ja poistanut netistä yli 208 000 haitallisena pidettyä viestiä.

Lisäksi yli 3000 nettisivun operaattorit ovat saaneet varoituksia poliisilta, kertoo uutistoimisto Xinhua. Poliisi on helmikuun puolivälistä alkaen tarkkaillut nettiä muun muassa tuliaseiden, huumeiden ja myrkyllisten kemikaalien salakuljetuksen vuoksi pyrkiessään kitkemään internetrikollisuutta.

Lisäksi viranomaiset ovat sulkeneet joukon nettisivuja ja mikroblogeja syytettyään niitä vallankaappaushuhujen levittämisestä.

Kaikkiaan 16 nettisivustoa suljettiin sen jälkeen kun ne olivat kertoneet, että Pekingiin olisi saapunut sotilasajoneuvoja, kertoi Xinhua.

Kaksi suosittua mikroblogia, Sina Weibo ja Tencent QQ, suljettiin huhujen leviämisen estämiseksi. Sulku on tiettävästi voimassa tiistaihin asti.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme