Mainos
Mainos

Kiinassa pidätetty useita toisinajattelijoita

Pekingissä poliisi on hajottanut väkijoukon, joka oli kokoontunut kaupungin keskustaan arabimaailman kapinoinnin innostamina.

Kymmenien kiinalaisten ihmisoikeusaktivistien kerrottiin joutuneen pidätetyksi sen jälkeen, kun netissä oli kehotettu ihmisiä osoittamaan mieltään arabimaailman kansannousujen puolesta. Pidätyksistä kertoivat nettikampanjan aloittaneet aktivistit.

Aktivistien mukaan mahdollisesti jopa sata ihmisoikeuskysymyksiin perehtynyttä juristia ja muuta eturivin aktivistia on kadonnut lauantaista lähtien. Samaan aikaan viranomaiset näyttivät vaikeuttavan internetin käyttöä, ja erityisesti sivustoja, joissa ihmisiä kutsuttiin mielenosoituksiin.

Mielenosoittajia kehotettiin huutamaan iskulauseita kuten "Vaadimme ruokaa!", "Vaadimme asuntoja!", "Vaadimme oikeutta!" ja "Kauan eläköön demokratia!".

Mielenosoituksia oli määrä järjestää Pekingissä, Shanghaissa, Kantonissa ja kymmenessä muussa suurkaupungissa.

Poliisijoukkoja oli näyttävästi liikkeellä suurkaupunkien kaduilla. Pekingissä poliisi hajotti nopeasti arviolta satapäisen väkijoukon, joka oli saapunut Wangfujingin ostoskadulle.

-Yritän tehdä jotain maani puolesta, näyttää voimaani, sanoi nuori opiskelija ennen kuin poliisi työnsi hänet syrjään

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme