Mainos
Mainos

Kiinassa raportoitu jo kolmesta lintuinfluenssaan sairastuneesta

Hongkongissa viranomaiset ovat vahvistaneet kahden ihmisen sairastuneen lintuinfluenssaan. Toinen sairastuneista on myös menehtynyt tautiin.

Lisäksi Kiinan valtiollinen uutistoimisto Xinhua kertoi tänään, että Shanghaissa on löydetty ensimmäinen H7N9-lintuinfluenssatartunta ihmisestä. Shanghaissa sairastunutta hoidetaan sairaalassa.

Hongkongissa tuorein sairastapaus, noin 70-vuotias mies oli matkustanut aikaisemmin joulukuussa Kiinan Shenzhenin ja Zhongshanin kaupunkien kautta Hongkongiin. Viranomaiset etsivät yhä tartunnan alkuhetkeä, mutta mies kertoo kävelleensä elävien lintujen ohi markkinoilla Zhongshanissa.

Ensimmäinen lintuinfluenssadiagnoosi saatiin viikko sitten Hongkongissa. Vanhempi mies oli matkustanut Hongkongiin Guangdongin maakunnasta ja kuoli sunnuntaina. Kertomansa mukaan hän oli ostanut kanan markkinoilta.

Kiinan valtion tiedotteen mukaan lintuinfluenssatapauksia odotetaan lisää nyt talven aikana. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme