Mainos
Mainos

Kiinassa taas järkyttävä onnettomuus – nainen sai surmansa karmealla tavalla hississä

Kiinassa tapahtui jo toinen kansainväliseksi uutiseksi noussut onnettomuus muutaman päivän sisään, kun nainen kuoli poistuessaan hissistä Hangzhoun kaupungissa. 

Asiasta kertovat kiinalainen South China Morning Post ja singaporelainen The Straits Times

Kiinalaisnainen oli poistumassa hissistä 10.30 aikaan aamupäivällä, kun se yllättäen lähtikin ylöspäin, ja 24-vuotias uhri jäi niskastaan kiinni. 

Hänet saatiin irrotettua puolen tunnin jälkeen ja kiidätettiin sairaalaan. Lääkäreiden mukaan nainen ei osoittanut mitään elonmerkkejä, ja hänet julistettiin kuolleeksi. 

Hississä vikaa jo aiemmin

Talon asukkaiden mukaan hississä oli pahoja toimintahäiriöitä jo aiemmin. Se tärisi ja saattoi yhtäkkiä pudota jonkin matkaa. Hissi huollettiin viime vuonna. 

Kyseessä on jo toinen rakentamiseen liittyvä kammottava onnettomuus Kiinassa parin päivän sisään. Maanantaina perheenäiti kuoli, kun liukuportaiden ylätasanne petti äkisti hänen altaan. Nainen löydettiin kuolleena portaiden koneistosta muutaman tunnin jälkeen. 

Onnettomuudet ovat herättäneet kiinalaisissa suurta suuttumusta. Niiden on arveltu liittyvän nopeasti kaupungistuvassa maassa esiintyvään vakavaan korruptioon ja rakennusmääräysten törkeään laiminlyöntiin. 

Rullaportaisiin kuolleen naisen kuolema johtui todennäköisesti tavaratalon laiminlyönneistä, kertoo BBC. Työntekijät olivat huomanneet irronneen paneelin viisi minuuttia ennen tragediaa, mutta he eivät tehneet mitään. 

Kyseiset kaksi tapausta ovat vain pieni osa Kiinassa viime vuosina tapahtuneista rakentamiseen liittyvistä onnettomuuksista. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme