Mainos
Mainos

Kiinassa taas lapsityöskandaali

Kiinan viranomaiset ovat jälleen paljastaneet laajan lapsityöskandaalin. Jopa useat sadat 9-16-vuotiaat ovat joutuneet työskentelemään pitkiä päiviä nälkäpalkalla tehtaissa maan eteläosan teollisuuskaupungeissa.

Paikallisten lehtien mukaan jo satoja lapsia on vapautettu työorjuudesta, ja tutkinnat on aloitettu lapsikauppaa pyörittäneen liigan löytämiseksi. Lapsityön keskuksina toimivat Dongguanin, Shenzhenin ja Huizhoun kaupungit.

Värvärit olivat ilmeisesti käyneet houkuttelemassa lapsia mukaansa maaseudun köyhistä perheistä ja myyneet nämä sitten muutaman kymmenen euron hinnasta tehtaisiin tai työnvälittäjille. Lapset pakotettiin paiskimaan jopa 75 tunnin työviikkoa parinkymmenen sentin tuntipalkalla.

Myös viime vuonna Kiinassa paljastui vastaava skandaali, kun satojen lasten havaittiin olleen orjina tiilitehtaissa Shanxin ja Henanin maakunnissa. Maa kiristi tapauksen myötä työelämän lainsäädäntöä ja ryhtyi kohentamaan työntekijöiden oikeuksia.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme