Mainos
Mainos

Kiinassa valmistellaan vallanvaihtoa

Kiinan kommunistisella puolueella on lähivuosina edessään johtajanvaihdos. Nykyisen presidentin ja puolueen pääsihteerin Hu Jintaon on määrä erota vuoteen 2013 mennessä. Hänen seuraajaansa on veikkailtu jo useamman vuoden ajan.

Tänään Pekingissä päättynyt puoluekokous vahvisti ennakkosuosikki Xi Jinpingin asemia. Varapresidentti Xi nimitettiin nelipäiväisen kokouksen päätteeksi vaikutusvaltaiseen asemaan sotilaskomitean varapuheenjohtajaksi.

- Nyt kun Xi Jinpingistä on tullut sotilaskomission varapuheenjohtaja, hänen valtaannousunsa on varma. Tämä tarkoittaa, että hänestä tulee puolueen pääsihteeri vuonna 2012 - ja maaliskuussa 2013 presidentti, sanoi Hongkongin kiinalaisen yliopiston tutkija Willy Lam.

Puoluekokouksessa lyötiin lukkoon myös seuraava viisivuotissuunnitelma vuosille 2011-15. Suunnitelman mukaan Kiina pyrkii "ylläpitämään vakaata, nopeaa talouskasvua sekä edistämään yhteiskunnallisia uudistuksia".

- Näiden pyrkimysten saavuttamiseksi puolueen johtoa on vahvistettava, todettiin kokouksen päätöslauselmassa.

(MTV3 - STT - AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme