Mainos
Mainos

Kiinassa varoitellaan vuosipäivästä

Kiinan viranomaiset varoittivat jälleen tänään yrityksistä järkyttää yleistä järjestystä ensi perjantaina, jolloin on Tiananmenin aukion verilöylyn vuosipäivä.

Kiinan kommunistisen puolueen lehti Kansan Päivälehti sanoi etusivun pääkirjoituksessaan, että "vihamieliset voimat Kiinassa ja sen ulkopuolella eivät halua nähdä hyvinvoivan sosialistisen Kiinan marssivan eteenpäin".

Kiinan hallitus on jo aiemmin varoittanut yrityksistä järjestää vuosipäivänä mielenosoituksia. Satojen ihmisten uskotaan saaneen surmansa Tiananmenin aukiolla Beijingissä kesäkuun 3. ja 4. päivän välisenä yönä 1989, kun armeijan joukot tunkeutuivat sinne panssarivaunujen tukemina.

Kiinan viranomaiset ovat estäneet läntisten tv-kanavien lähetykset kiinalaisissa hotelleissa vuosipäivän aikoihin. Virallisesti syyksi on ilmoitettu huoltotyöt, mutta tarkkailijat uskovat, että näin halutaan estää Tiananmenin vuosipäivään liittyvien läntisten ohjelmien katselu Kiinassa.
(STT-AFP)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme